Lasagne (koolhydraatarm)

Artikel 11 van 18

Lasagne (koolhydraadarm)

Bereidingstijd: 15

Kooktijd: 60

Totale tijd: 1 uur 15 minuten

Porties: 6 porties

Ingrediënten

450 gr mager rundergehakt

150 gr winterpeen

1 stengel bleekselderij

1 kleine ui

2 takjes peterselie

2 runderbouillionblokjes

800 gr tomatenblokjes uit blik

1 middelgroot ei

75 gr Ciao Carb protopasta lasagnebladen

250 gr ricotta kaas

1 el olijfolie

1 el tomatenpuree

150 gr geraspte mozzarella

50 gr geraspte Parmezaanse kaas

Italiaanse kruiden naar smaak

Bereidingswijze

Snijd op een grote snijplank de winterpeen, bleekselderij, ui en peterselie in kleine stukjes. Verwarm vervolgens de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui, winterpeen en bleekselderij toe aan de pan en bak dit zo’n 3 minuten. Voeg na 3 minuten bakken de magere rundergehakt toe en bak dit samen met groente rul.

Laat het vet en overtollig vloeistof uitlekken en voeg de tomaten uit blik, tomatenpuree, bouillonblokjes en Italiaanse kruiden naar smaak toe en meng dit goed in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 15-20 minuten sudderen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en pak er een grote kom bij. Klop hierin de ricotta, ei, 25 gram Parmezaanse kaas, 75 gram geraspte mozzarella en peterselie samen.

Haal na 15-20 minuten sudderen de pastasaus van het vuur. Pak een ovenschotel en schenk hierin een laagje pastasaus. Doe bovenop de pastasaus 3 protopasta lasagne bladen en smeer dan boven op deze bladen het kaasmengsel. Doe daarboven op weer de pastasaus en herhaal de stap totdat je bladen/saus/kaasmengsel op zijn. Garneer de lasagne met de overgebleven geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas. Doe de ovenschaal in de oven en bak de koolhydraatarme lasagne 40 tot 50 minuten op 180 graden.

Voedingswaarden

Portiegrootte: 1/6

Calorieën: 443

Vetten: 25,0

Koolhydraten: 11,8

Eiwitten: 37,5

 

 

© 2014 - 2024 In balans Dronten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel