Ovenschotel met spruitjes en bacon

Vorige Artikel 15 van 18 Volgende

Ovenschotel met spruitjes en bacon

 

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Totale tijd: 40 minuten

Porties: 4 porties

 

Ingrediënten

500 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd

120 gr bacon of spekreepjes

200 ml kookroom

2 sjalotten, fijngesneden

2 el boter

1/2 tl cayennepeper

zout en peper naar smaak

70 gr geraspte kaas voor ovengratin

20 gr geraspte parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak vervolgens in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur de plakjes bacon binnen 4-6 minuten knapperig. Haal de plakjes na het bacon uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier en dep het overtollige vet eraf. Snijd de plakjes dan in kleine blokjes.

Verwarm in dezelfde koekenpan 2 el boter en fruit hierin de fijngesneden sjalotten totdat de ui begint te verkleuren, ongeveer 2-3 minuten. Voeg de gehalveerde spruitjes toe en bak dit al roerend 6-8 minuten mee. Breng de spruitjes op smaak met zout, peper en cayennepeper. Voeg dan de kookroom toe en laat de spruitjes 3-4 minuten in de kookroom sudderen boven een laag vuur.

Roer na het sudderen de gebakken bacon door de spruitjes en giet de inhoud van de pan in een ovenschotel. Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas voor ovengratin en parmezaanse kaas. Bak de ovenschotel 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken in 4 porties en genieten maar!

 

Voedingswaarden

Portiegrootte: 1/4 van de schotel

Calorieën: 340

Vetten: 23,6

Koolhydraten: 10,6

Eiwitten: 17,6

 

© 2014 - 2021 In balans Dronten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel