Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Vorige Artikel 17 van 18 Volgende

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

·         Bereidingstijd: 5

·         Kooktijd: 25

·         Totale tijd: 30 minutes

·         Porties: 4 porties

 

Ingrediënten

·         600 gr mager rundergehakt

·         200 gr tomatenblokjes uit blik

·         15 gr boter

·         2 tl chilipoeder

·         2 tl paprikapoeder

·         1 tl gemalen komijn

·         1–2 tl uienpoeder of knoflookpoeder

·         1 snufje cayennepeper

·         1/2 tl zout

·         50 gr jalapeños

·         150 gr geraspte kaas

·         125 gr zure room

·         1 stengel lente-ui

·         optioneel: guacamole

 

 Bereidingswijze

1.      Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens een grote koekenpan en verwarm hierin een el boter. Doe het gehakt in de pan en bak dit al roerend gaar. Voeg dan de kruiden en tomaten toe en meng alles goed door elkaar.

2.      Doe het gehaktmengsel vervolgens in een ovenschaal en verdeel dan de geraspte kaas en jalapeños over het gehaktmengsel. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten.

3.      Snijd ondertussen de lente-ui in kleine stukjes. Doe de zure room in een klein kommetje en roer de lente-ui er doorheen. Haal de ovenschaal na 15-20 minuten bakken uit de oven en verdeel het gehakt over vier borden. Serveer met de zure room en eventueel een guacamole.

 

Voedingswaarden

·         Portiegrootte: 1/4

·         Calorieën: 444

·         Vetten: 28,7

·         Koolhydraten: 6,7

·         Eiwitten: 40,9

 

© 2014 - 2021 In balans Dronten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel