Mosselen in pittige tomatensaus!
Mosselen in pittige tomatensaus!
Vanaf:
✓ Stap 2
Wat heb je nodig voor 4 personen:
✓2 el olijfolie
✓1 ui, gesnipperd
✓1 rode peper, fijngesneden
✓1 teen knoflook, gesnipperd
✓1 takje tijm
✓1 takje oregano, fijngesneden
✓1 laurierblad
✓1 tl cayennepeper
✓200 gram gepelde tomaten uit blik
✓2 dl groente bouillon
✓2 kg verse mosselen in de schelp, schoongemaakt
✓1 el peterselie, fijngehakt
Aan de slag:
✓Doe de olijfolie in de pan en voeg de ui, rode peper en knoflook toe. Laat dit alles goed warm worden, maar zorg ervoor dat de ingrediënten niet bruin worden. Roer gedurende 3 minuten door met een pollepel.
✓Voeg nu de tijm, oregano, laurier, cayennepeper en gepelde tomaten toe en laat alles op laag vuur zo’n 4 minuten zachtjes koken.
✓Breng op smaak met wat zout.
✓Blus het geheel af met de bouillon.
✓Breng de saus opnieuw aan de kook en voeg dan de mosselen toe. Mocht de saus iets te dik zijn, voeg dan wat water toe.
✓Doe het deksel op de pan en schep de mosselen een aantal keer goed om.
✓Voeg na ongeveer 3 minuten de peterselie toe aan de mosselen en schud deze er goed doorheen.
✓Na nog eens 3¬4 minuten zijn de mosselen klaar (te zien aan dat de schelpen open zijn gekomen).
✓Serveer de mosselen op een schaal en giet de saus eroverheen.
Tip: Ook lekker met courgetti pasta.
EET SMAKELIJK!!